NBBL og mange boligbyggelag fyller 75 år i år og det vil vi markere med å kåre Norges beste bomiljø. Borettslagene og sameiene kan nominere seg selv, så her har alle mulighet til å vinne, og dermed kalle seg Norges beste borettslag eller sameie.

Mange av oss er utrolig glade i blokka eller rekkehuset vi bor i, og synes vi har verdens beste bomiljø akkurat der vi bor. Nå vil NBBL – i tett samarbeid med boligbyggelagene – kåre Norges beste borettslag eller sameie.

 

Vil vekke konkurranseinstinktet

– Vi vet at mange har sterke følelse for nærmiljøet sitt, og vi tror en slik kåring vil trigge konkurranseinstinktet hos mange. Hvem som helst kan sende inn nominasjon, og vi håper på et bredt og folkelig engasjement, sier adm. direktør i NBBL, Bård Folke Fredriksen.

Dette er ikke en kåring av de dyreste boligene med den beste sjøutsikten, men heller en kåring av hvem som har det beste bomiljøet.

– Vi vil få frem borettslaget eller sameiet med de morsomste festene, de mest omtenksomme naboene og de som samler flest folk på dugnader. Vi er på jakt etter borettslag og sameier hvor beboerne virkelig elsker bomiljøet sitt, sier Folke Fredriksen.

 

Veien til å bli Norges beste

Boligbyggelagene sender ut informasjon om kåringen til sine boligselskaper, der de oppfordrer alle til å nominere seg selv. Det vil bli opprettet en nettside med et enkelt skjema som skal fylles ut. Her får boligselskapene mulighet til å skrive noen ord om hvorfor akkurat de har Norges beste bomiljø. Deretter skal de svare på noen spørsmål som sier noe om bomiljøet i boligselskapet.

– Det viktigste er at alle kan delta og at alle kan nominere sitt eget borettslag eller sameie. Kanskje finner vi borettslaget med den snilleste bestemoren, sameiet med den råeste delingsøkonomien, eller de som har de koseligste nissefestene, sier Folke Fredriksen.

 

Fra lokalt til nasjonalt

En jury kårer en vinner i hvert boligbyggelag. Vinneren blir sendt videre til den nasjonale kåringen hvor vi vil kåre borettslaget eller sameiet som har Norges beste bomiljø på NBBLs jubileumsfest i november.

MOBO vil komme tilbake med mer informasjon om dette i løpet av februar, enn så lenge kan dere tenke gjennom om dette kan være noe å satse for ditt borettslag/nærmiljø.