MEGET PASSENDE TOMT
Den gamle skoletomta på Kvam pekte seg tidlig ut som det beste området for etablering av Bovieran. Vi har hatt samtaler med Molde kommune og Molde Eiendom KF om å kunne overta tomta i vel ett år, og vi er glad for interessen og engasjementet som de har vist i prosjektet. Dersom politikerne godkjenner avtalen, vil vi snarest starte reguleringsarbeidet, sier Ole Jakob.

50 LEILIGHETER RUNDT VINTERHAGE
Det var i fjor vår at MOBO inngikk en langsiktig samarbeidsavtale med Bovieran – et veletablert boligkonsept med en kombinasjon av leiligheter og fellesarealer under tak.

Bovieran består av rundt 50 leiligheter i ulike størrelser fordelt på tre etasjer rundt en vinterhage på 1500 kvadratmeter. Det helt unike med boformen, er den store vinterhagen som holder behagelig sommertemperatur året gjennom. Vinterhagen er fellesareal for alle leilighetene, og her det tilrettelagt med ulike soner for aktivitet og sosialt samvær. Det gir veldig godt bomiljø hele året.

Bovieran organiseres som borettslag tilknyttet MOBO, noe som både sikrer god forvaltning og langsiktig finansiering.

REGULERER ET STØRRE OMRÅDE

Dersom kjøpet går i orden, er planen å regulere boligområdene Bjørsetsaga og gamle Kvam Skole under ett.  Vi ser frem til å utvikle området sammen med Planor som eier Bjørsetsaga og Molde kommune for å skape et helhetlig område og en god plass å bo, sier Ole Jakob Strandhagen i MOBO.

Link til kommunens infoside.

Link til film om boligkonseptet